Your browser version is outdated. We recommend that you update your browser to the latest version.

 

77

 

Приредба поводом Васкрса!

У четвртак, 25.4.2019. године, реализована   је приредба у издвојеном одељењу у Ласцу, поводом најрадоснијег празника, Ускрса.

Учествовали су ученици од првог до четвртог разреда и предшколци заједно са својим учитељицама Видом Ловић, Тијаном Томић и Невеном Трифуновић.

 Директор наше школе, педагог, наставници, родитељи и остали ученици су употпунили овај радостан догађај. Наши гости су имали прилику да  уживају у Ускршњој приреби, у којој су млади таленти показали своје умеће у глуми, рецитацији и певању. 

Након завршене приредбе, следио је облизак наших ликовних рукотворина, а растали смо се уз песму и жељу да овај празник прославимо у здрављу и весељу.

 Фотографије можете погледати на страни Галерија.

Акција ученика 6. разреда

Ученици шестог разреда из Самаила и Ласца су предвођени наставницом Зорицом Шћепановић, током марта и априла месеца учествовали у светској глобалној акцији "Trash изазов".

Овом акцијом су се придружили волонтерима из читавог света, који чишћењем скрећу пажњу на еколошке проблеме у својој средини. "Инспирација нам је била акција "Trash hero Краљево", јер смо се преко друштвених мрежа детаљније упознали са њиховим чишћењем у Краљеву"

Акција чишћења у Ласцу и Самаилима је наишла на велики одјек у свету друштвених мрежа и пропраћена је са стотине позитивних коментара. Фотографије ученика су се могли наћи на многим еколошким страницама: "Trash hero Краљево", Trash hero Србија, "Одбранимо реке Старе планине" "Одбранимо планинске реке Краљева"..

Ми се нећемо зауставити са овим, већ нас чекају нови изазови. 

Фотографије акције можете погледати у Галерији.

Настава у природи

Ученици I/4, III/3, III/4 и  IV/1 наше школе од 28.03. до 04.04.2019. године похађали су наставу у природи у дечијем одмаралишту ''Гочко''.

Фотографије можете погледати на страни Галерија.

''Мали математичар''

Ученица четвртог разреда Теодора Драгићевић, освојила је III место на Општинском такмичењу из математике.

 

''Кенгур без граница''

Међународно математичко такмичење "Кенгур без граница" одржано је 21.3. 2019. год у нашој школи.

Учествовали су ученици од 1. До 8. разреда. У купно је учествовало 47 ученика.

Координатор такмичења је Јелена Марић наставник математике.

Помоћници у спроводђењу такмичења су били учитељи: Слађана Дугалић, Светлана Лекић,  Љиљана Вукадиновић, Зорица Стојановић, Биљана Поповић и Дејан Лешевић.

Фотографије можете погледати на страни Галерија.

  Међународни дан броја   је прослављен у нашој школи 14.3.2019.године.

Одржан је угледни час из математике у одељењу 7 2, наставна јединица Обим круга, број   .

Ученици седмог разреда такмичили су се у квизу меморисања децимала броја   .

Прво место на такмичењу је освојио Михаило Миладиновић ученик 7 2 одељења.

Михаило је знао 72 децимале броја   .

Асистент на угледном часу је била наставница географије Весна Јокановић.

Фотограгије можете погледати на страни Галерија.

8. март

Ученици нижих разреда и предшколци у матичној школи и издвојеном одељењу у Мрсаћу су са својим учитељима приредили пригодну приредбу поводом 8.марта.

Приредби су присуствовали родитељи наших ученика, ученици,  наставници, наставно и ненаставно особље, педагог и директор школе.

                                                                           Фотографије можете погледати на страни Галерији.

ШКОЛСКА СЛАВА СВЕТИ САВА!

 

27. јануара 2019.године, у нашој школи обележен је Дан школске славе Светог Саве.

 

Програм је отворио директор школе, Милан Генчевић, добродошлицом за све присутне госте, родитеље, ученике , наставно и ненаставно особље школе и честитао школску славу.

 

Прваци и најбољи ученици по одељењима  награђени су  пригодним поклоном од стране школе.

 

 После сече славског колача уследила је приредба коју су наши ученици припремили са својим учитељима и наставницима.

 

И у издвојеном одељењу у Мрсаћу у просторијама школе одржана је приредба. Учешће су узели сви ученици  школе. Пригодним програмом ученици су обележили Светог Саву школску славу. Приредби и резању славског колача присуствовао је директор школе, родитељи и мештани Мрсаћа.

 

Фотографије можете погледати на страни Галерија.

 

Тематска недеља  "Сећање на жртве Холокауста"

У оквиру тематске недеље "Сећање на жртве Холокауста", у ОШ "Петар Николић" - Самаила, одржане су бројне радионице за ученике/це школе на тему живота Јевреја пре, за време и после Холокауста, презентација за ученике и наставнике у истуреном одељењу у селу Лазац о Јад Вашему и Израелу, емитовани су филмови "Центропе". Поред тога, постављена је Јад Вашемова изложба "Како је то људски било могуће", која у кратким цртама представља најважније историјске аспекте европског Холокауста, почевши од живота Јевреја у предратној Европи, а завршава се ослобођењем нацистичких логора широм континетна и храбрим повратком у живот оних који су преживели. На крају недеље, ученици су се фотографисали за светску глобалну акцију #WeRemеmbеr.
Учењем о Холокаусту, учимо како да будемо одговорне грађанке и грађани. Учимо о последицама предрасуда, стереотипа, расизма у било ком друштву.
Важно је. #WeRemember

Фотографије са тематске недеље можете погледати на страни Галерија.

 НОВОГОДИШЊЕ  АТЛЕТСКЕ ТРКЕ  У МРСАЋУ

2.1.2019. са почетком у 11 часова одржане су Новогодишње атлетске трке у Мрсаћу. Трке су традиционално отворили ученици наше школе који су трчали трку на 200 метара. На старту је било 11 ученика од првог до четвртог разреда.

У категорији дечака прво место, златну медаљу и пехар освојио је Филип Татић, ученик четвртог разреда, друго место и сребрну медаљу освојио је Андрија Симовић, ученик трећег разреда, док је треће место и бронзану медаљу освојио Звездан Мршовић, ученик првог разреда.

У категорији девојчица прво место, златну медаљу и пехар освојила је Милица Ћировић, ученица четвртог разреда, друго место и сребрну медаљу освојила је Маша Торлаковић,  а треће место и бронзану медаљу освојила ја Марица Ћировић, ученица другог разреда.

Срећна Нова 2019. година!!!

Ученици су украсили своје учионице и паное на тему ''У сусрет Новој години''.

Најлепши пано је изложен и у холу Градске библиотеке у Краљеву.

 

У просторијама  школе у Мрсаћу одржана је новогодишња и божићна приредба. Учешће у приредби узели су сви ученици школе у Мрсаћу. Ученици су пригодним програмом испратили текућу и најавили долазак следеће године. После новогодишње ученици су одржали и божићну приредбу чиме су најавили долазак једног од највећих хришћанских празника- Божића.

Приредби су присуствовали директор школе, родитељи и мештани Мрсаћа.

 

Фотографије можете погледати на страни Галерија.

 

 

Међународни Дан сећања на Роме страдале у Другом светском рату

Међународни Дан сећања на Роме страдале у Другом светском рату 16. 12. у ОШ "Петар Николић" је обележен радионицом за ученике VI/1 и VI/2, који похађају предмет "Свакодневни живот у прошлости", као и у одељењима VII/2 и VIII/1, у којима су ученици упознати са пореклом, историјом, културом и предратним животом Рома. Фотографије са радионице можете погледати на страни Галерија.

Безбедност на Интернету!

У понедељак  10.12.2019. године у матичној школи професор Електротехничке школе у Краљеву, Слободан Каличанин одржао је предавање на тему ''Безбедност на Интернету.

Предавању су присуствовали наставнице разредне и предментне наставе, као и педагог школе. Фотогарфије можете погледати на страни Галерија.

 

Угледни час из географије

01.11.2018. год. у матичној школи наставница географије је одржала угледни час Ротација Земље.

Часу су присуствовали педагог и  директор школе, као и наставници разредне и предметне наставе.Фотографије можете погледати на страни Галерија.

 

Дан грејане ракије!

У сарадњи са Локалном самоуправом ученици наше школе из Буковице  су својом приредбом  учествовали  на Сеоској манифестацији

''Дани грејане ракије''.

Манифестацији су присуствовали гости, мештани, родитељи ученика, учитељи и директор школе Милан Генчевић.

Целу организацију  је пропратила локална  и национална телевизија.

Задовољство организатора и учесника обећава наредну дугогодишњу сарадњу.

 

Фотографије можете погледати кликом на линк https://photos.app.goo.gl/AXeCnxgMCAsiRGzw6

Дан јабука! 

 

17.10.2018. год у издвојеном одељењу ОШ ''Петар Николић'' у Буковици, наши ученици са својим учитељицама  су обележили  Дан јабука.

Фотографије можете погледати клико на линк https://photos.app.goo.gl/rqysZM7F4SQrUZ4a9

 

22.10.2018 године ученици II/1 одељења су традиционално обележили Светски дан јабука. Зашто су нам важне у исхрани, како да их гајимо, које су најздравије, шта можемо да направимо од њих само су неке од тема овог дружења. Ученици II/1 одељења су се бавили кулинарством и препремили укусне пите и компот којим су се почастили и они, али и радници школе. За следећу школску годину "тражимо рецепт више" како би усавршили своја кулинарска умећа. Фотографије са овог дружења можете видети на страници Галерија.

Посета Народном музеју у Краљеву

Ученици седмих и осмих разреда, са наставницом Зорицом Шћепановић, посетили су Народни музеј у Краљеву, споменик српском војнику Милутину, споменик "Отпора и победе", као и Спомен гробље, посвећено страдалима октобра 1941. Поред сталне поставке у музеју, ученици су имали прилику да виде нову изложбу посвећену историјату пчеларства у Краљеву "Хвала пчелама". Поред захвалности Народном музеју у коме већ неколико година наилазимо на изузетан пријем, захвалност за овај интересантан дан дугујемо и историчару Војкану Трифуновићу, творцу ФБ странице "Непознато Краљево" који је већ другу годину са нама у овој једнодневној посети Краљеву. Он је ученике провео кроз град, од музеја,до трга и даље према Спомен парку.

Фотографије можете погледати на страни Галерија

Посета Самаилским крајпуташима

Ученици петог и шестог разреда који похађају изборни предмет "Свакодневни живот у прошлости", са наставницом Зорицом Шћепановић, обележили су 100 година од пробоја Солунског фронта. Том приликом посетили су Самаилске крајпуташе. Сваки ученик је добио задатак да запамти једно име и презиме са споменика. На наредном часу, ученици су саставили списак имена са споменика и са наставницом говорили о "култури сећања" Фотографије можете погледати на страни Галерија

ДЕЧИЈА НЕДЕЉА

Као и сваке године прва недеља октобра је посвећена деци. Слоган дечије недеље ове године је "Ко са књигом другује, тај насиље знањем побеђује". Ученици II/1 одељења су обележили свој празник кроз књижевно-литералну радионицу и ликовну радионицу. Током прве су кроз истраживачки задатак издвојили слогане, изреке и пословице писаца и научника који одговарају теми Дечије недеље, записивали их и коментарисали. Током друге радионице ученици су у школском дворишту кредама у боји илустровали карике своје омиљене књиге или уџбеника. Фотографије можете погледати на страни Галерија.

Светски дан учитеља

Овај светски празник се обележава 5. октобра. Ученици II/1 одељења су га обележили заједно са четири ученика VI/1 одељења (Марија Рогоњић, Наталија Коловић, Милена Ступников, Тијана Милетић) под слоганом  

"У учитељским ципелама". Тог дана су ученице VI/1 одељења биле "учитељице" ученицима II/1 одељења на часовима математикеи ликовне културе. Часови су протекли у веома опуштеној, необичној, другачијој али и радној атмосфери. Коментари другака су били да су нове учитељице биле веома строге. Фотографије можете погледати на страни Галерија.

Дан школе

Дана 5.10.2018. године  у холу матичне школе обележено је 126 година постојања и рада школе.

Ученици су заједно са својим наставницима припремили приредбу поводом ове свечаности на тему ''Другарство''.

Приредби су присусвовали ученици, родитељи и радници школе. Посебну част  својим присуством су нам указали чланови Школске управе Краљево.

Фотографије можете погледати на страни Галерија.

 СРЕЋАН ПОЧЕТАК НОВЕ ШКОЛСКЕ  2018/2019. ГОДИНЕ!!!

Ученицима и радницима школе желимо успешну школску годину!

У холу матичне школе организован је свечани пријем првака, фотографије можете погледати на страни Галерија.

 

Семинар ''Ефективно подучавање''

У петак 31.08.2018. године у матичној школи одржан је семинар ''Ефективно подучавање'', каталошки број 374, за наставно особље ове школе. Реализатори семинара су били психолози  Валентина Грбић и Иван Недељковић.

Општи циљ семинара је унапређење личних капацитета и компентенција наставника, стручних сарадника и директора школа за ефективнији приступ настави и процесу учења.

Семинар је протекао у доброј атмосфери, оцењен је високим оценама, а присуствовало му је 25 наставника разредне и предметне наставе. Фотографије можете погледати на страни Галерија.

 

 

Радионица Панелиста

Ученица 8. разреда Милица Јовановић учествовала је у радионици "Панел младих". Панел младих је организација која сваке године узима нових 25 лица са простора целе Србије. Њихов задатак је да се постарају да се дискриминација у потпуности искорени из друштва, да сви буду равноправни.

Радионица за ученике седмих и осмих разреда

У априлу месецу, организација "Хавер Србија" је по други пут била гост наше школе. Том приликом је Мила Стојановић одржала три радионице за ученике седмих и осмих разреда. Циљ радионица је био да подстакне ученике на размишљање о дискриминацији, предрасудама, и да их упозна са животом Јевреја пре Холокауста.
Радионице подстичу ученике да се супротставе свим облицима дискриминације у данашњем друштву.

Image Gallery

УПИС УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ

КОНКУРС ЗА УПИС У СРЕДЊУ ШКОЛУ - ТЕКСТУАЛНИ ДЕО КОНКУРСА   Конкурсна документацијаКонкурсна документација
 КАЛЕНДАР АКТИВНОСТИ ЗА СПРОВОЂЕЊЕ ЗАВРШНОГ ИСПИТА ШКОЛСКЕ 2017/2018. ГОДИНЕ И УПИСА УЧЕНИКА У СРЕДЊУ ШКОЛУ ЗА ШКОЛСКУ 2018/2019. ГОДИНУ. Резултат слика за LOGO PDF50Резултат слика за LOGO PDF50
КОНКУРС ЗА УПИС У СРЕДЊУ ШКОЛУ ТАБЕЛАРНИ ДЕО КОНКУРСА  Резултат слика за LOGO PDFРезултат слика за LOGO PDF
                                                               

Екскурзија ученика петог и шестог разреда

12.05.2018. године реализована је једнодневна екскурзија ученика петог и шестог разреда на релацији  Лазац-Самаила - Ваљево- Бранковина - Бања Ковиљача - Самаила.

Екскурзија ученика петог и шестог разреда

Крос ''Кроз Србију''

11.05.2018. године са почетком у 10 часова организован је крос РТС-а  ''Кроз Србију''.

У кросу су учествовали ученици наше школе . Три најбоља такмичара и такмичарке из сваког разреда добили су дипломе.

Фотографије са кроса можете погледати на страници Галерија.

 

Дан сећања на жртве Холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату

Дан сећања на жртве Холокауста, геноцида и других жртава фашизма у Другом светском рату, у ОШ "Петар Николић" је обележен изложбом у Холу школе, коју су припремили ученици седмог и осмог разреда са наставницом историје Зорицом Шћепановић. У Холу се могу видети ликовни радови "Холокауст", "Јеврејски симболи", "Хероина Хилда Дајч", "Сећам се Ане Франк", као и радови посвећени стрељању у Краљеву 14. октобра 1941.

Радови ученика 7. и 8. разреда

 Обука наставника за реализацију наставе оријентисане ка исходима учења

28. и 29.04 професори  разредне наставе, наставници енглеског језика и педагог наше школе похађали су Програм обуке наставника за реализацију наставе оријентисане ка исходима учења. Циљ обуке је оспособљавање наставника, стручних сарадника  за остваривање образовно-васпитне праксе у складу са новим програмима наставе и учења и праћење сопственог рада.

Угледни час - СРПСКИ ЈЕЗИК

У  ОШ „Петар Николић“ у издвојеном одељењу Лазац,  23. априла, наставник српског језика Мирослав Тодосијевић одржао је угледни час „Ромео и Јулија“.

Ученици издвојеног одељења Лазац

ХРИСТОС ВОСКРЕСЕ!

Ученицима, родитељима и радницима наше школе

СРЕЋАН  УСКРС!

 

 

 

ПРОБНИ ЗАВРШНИ ИСПИТ

 Обавештење за ученике 8. разреда који полажу пробни завршни испит у школској 2017/2018  години

Ученици полажу пробни завршни испит у петак и суботу 13. и 14. aприла 2018. године у ОШ „Петар Николић“ Самаила по следећем распореду:

 • Пробни завршни испит -  математика 13.04. 2018. године у 12:00h.
 • Пробни завшни испит - српски језик 14.04.2018 у 09:00 h.
 • Пробни завршни испит - комбиновани тест 14.04.2018. године у 11:30 h.

  Ученици треба да дођу у школу најкасније:

 •  13.04.2017. године до 11часова и 30 минута,
 • 14.04.2017. године до 8 часова 30 минута.

 Списак ученика који полажу пробни завршни испит сачињен је по азбучном реду. Ученик седи у просторији у којој полаже испит  на месту са редним бројем које одговара редном броју са збирног списка ученика.

 Ученик који полаже пробни завршни испит код себе мора да има оверену ђачку књижицу са залепљеном фотографијом.

 Прибор за рад:

 • за математику- графитна оловка, хемијска оловка, гумица, троугао, лењир и шестар 
 • за српски и комбиновани тест- графитна оловка, хемијска оловка и гумица.

 Од личних ствари на испит ученик може унети само воду односно освежавајући напитак.

Упис у први разред ОШ „Петар Николић'' Самаила  у школској  2018/2019 години

 Обавештење за родитеље будућих првака

Упис деце у први разред основне школе почеће  2.  априла 2018.  године

За упис је потребна следећа документација:

- потврда о завршеном припремном програму, коју издаје  предшколска установа

- здравствено уверење (потврда од педијатра да је дете здравствено способно за полазак ушколу)

- извод из матичне књиге рођених (може и старији од 6 месеци)

- потврда о пребивалишту

Школа је дужна да упише дете које има пребивалиште на њеном подручију, а може да упише и дете са подручија друге школе, на захтев родитеља, (овај захтев родитељ подноси у писаној форми и предаје секретару школе).

Родитељ са комплетном документацијом треба да дође до секретара школе да преда документацију, а затим га секретар упућује у педагошку службу где ће бити заказано тестирање детета.

Организација наставе

У нашој школи настава се организује у једној  смени која почиње у 8 часова.

Упис у први разред врши секретар школе: Пузовић Цеков Душица

Тестирање деце обавља се по извршеном упису, а у термину који одреди школски педагог

Тестирање врши педагог школе: Јанићијевић Јелена

 Посета биоскопу "КВАРТ"

Дана 22.03.2018. седамдесет и пет ученика виших разреда ОШ "Петар Николић" су са својим наставницима посетили биоскоп "Кварт" и том приликом погледали француски филм "Торба пуна сећања". Овај филм је посредством наставнице Зорице Шћепановић и биоскопа "Кварт", стигао после прошлогодишњих пројекција у Београду, и у наш град. После ученика из Самаила и Ласца и ученика краљевачке Гимназије и ученици других краљевачких школа ће у наредном периоду имати прилику да погледају овај изврстан филм.Стручни тим Зуов-а, који су чинили саветници за српски језик, историју, ликовну и музичку културу, педагогију и психологију, оценио је карактеристике овог филма значајним за образовање и васпитање ученика основних и средњих школа.

Филм је из 2017. године, а његову основу представља аутобиографски роман истог назива, аутора Жозефа Жофоа. У њему се догађаји из Другог светског рата приказују очима детета. Прича прати доживљаје два брата Јеврејина, Мориса и Жозефа, на њиховом путу од окупираног Париза до Нице. Њихови доживљаји на том путу уздижу љубав, живот, вољу изнад смрти, чак и у најтежим тренуцима. Прича је топла и емотивна и проткана је естетиком високог нивоа.

Веома је важно да се догађаји као што је Холокауст, повежу са конкретним људима и не остану безличне појаве.Важно је да млади схвате кроз какве недаће су њихови вршњаци пролазили. Такође, важно је да ученици схвате шта се током ратова дешава са људима, посебно са децом и њиховим правима.

Филм представља одличну подлогу за разговор са ученицима о многим темама. Не само о Холокаусту, већ и о односу међу браћом, сналажењу у веома тешким ситуацијама и одустајању од освете.

СТИГЛО ЈЕ ПРОЛЕЋЕ!

У нашу учионицу  стигло пролеће, очекујемо да ће ускоро стићи и у наш крај! :-)

Пролећна песма 


Пролеће је, пролеће је,
радује се цео свет,
куд погледаш сунце сјаји,
а под росом блиста цвет.

Наше груди, наше душе
заталас'о овај сјај,
                                                                            славуј мали сунце хвали
                                                                            што је земља прави рај.

                                                                                          Јован Јовановић - Змај
        ТУРНИР У СТОНОМ ТЕНИСУ

Организован  је турнир у Стоном тенису у ком су учествовали ученици од петог до осмог разреда.  Фотографије можете погледати на страни Галерија.

    Списак учесника:

 Парови

  Прошли  даље

1.

Алекса Новаковић

Никола Рогоњић

Никола Рогоњић

2.

Вељко Јоксимовић

Вељко Јоксимовић

Урош Торлаковић

3.

Јован Пауновић

Матија Митровић

Матија Митровић

4.

Вељко Мршовић

Огњен Миросавић

Огњен Миросавић

5.

Андрија Ратковић

Андрија Ратковић

Боро Ђекић

6.

Михаило Брковић

Живан Рамовић

Живан Рамовић

7.

Милорад Мајсторовић

Немања Вучићевић

Немања Вучићевић

8.

Филип Милутиновић

Саво Драгићевић

Саво Драгићевић

9.

Никола Рамовић

Милош Трифуновић

Милош Трифуновић

10.

Немања Ненадовић

Милош  Брковић

Милош  Брковић

ИГРА  ЗА  ПОЛУФИНАЛЕ

1.

Матија Митровић

Матија Митровић

Милош Трифуновић

2.

Огњен Миросавић

Огњен Миросавић

Саво Дрманић

3.

Андрија Ратковић

Милош Брковић

Милош Брковић

4.

Живан Рамовић

Немања Вучићевић

Немања Вучићевић

                                                                    ПОЛУФИНАЛЕ

1.

Огњен Мајсторовић

Милош Брковић

Милош Брковић

2.

Живан Рамовић

Живан Рамовић

Милош Трифуновић

ФИНАЛЕ

1.

Милош Брковић

Милош Брковић

Живан Рамовић

         

 

 

Радионица поводом 8. МАРТА у издвојеном одељењу у Мрсаћу

Дан матерњег језика

Угледни час из Енглеског језика у корелацији са географијом

Наставница енглеског језика Оливера Руменић  одржала је у четвртак 01.03.2018. године угледни час са наставницом географије Весном Јокановић у одељењу 5/1.

Наставна јединица: At the moment

Часу су присуствовали директор школе, педагог, предметни наставници као и наставници разредне наставе.

 Зашто је важно образовање о Холокаусту

Наставница историје Зорица Шћепановић је учествовала у панелу "Зашто је важно образовање о Холокаусту", уз наставнике из Београда, Ниша и Зрењанина. Овај скуп је отворила виша саветница у Министарству просвете, науке и технолошког развоја и координаторка за образовање о Холокаусту, Биљана Стојановић.

Поред наставника, овом јубилеју су допринели и ученици Зрењанинске гимназије са својим филмом "Прича о Ивану Ивањију", ученици окупљени око организације Хавер Србија, ученици Треће београдске гимназије, као и ученици Железничке школе који су читали одломке из писама Хилде Дајч и емитовали филмове "Сећање" и "Посета Старом Сајмишту". Такође, пројекте који нас чекају у будућности су представили наставници из Ниша и Новог Сада.

У другом делу програма, Министарство просвете, науке и технолошког развоја, у сарадњи са амбасадом Израела је организовало изложбу стрипа "Писме Хилде Дајч", Александра Зографа. У програму су учествовали ученици ОШ "Вожд Карађорђе" који су певали песме на јидиш и ладино језику, ученици Железничке школе који су поред одломака из писама Хилде Дајч говорили и одломке Бајфорда, Кристофера Браунинга, Милана Кољанина, Албахарија. Ученици Треће београдске гимназије су извели одломке из представе "Невидљиви споменици". Фотографије са панела "Зашто је важно образовање о Холокаусту".

TIMSS 2019

Обука школског координатора TIMSS 2019 одржана је 30.1.2018.год на Институту за педагошко истраживање у Београду. У овом пробном истраживању одобреног од стране Министарства Просвете учествује 30 школа Републике Србије међу којима и наша школа. За школског координатора изабрана је Јелена Марић, наставница математике. У овом истраживању биће тестирани ученици 4/1 одељења. Тестирање ће се обавити  од 16. 3.-23.3.2018. год. Надамо се да ће бити велики одазив ученика.

TIMSS 2019-обука координатора

Школска слава - Свети Сава

У суботу, 27. јануара 2018. године у холу наше школе уз богат културно-уметнички програм, који су припремили ученици и наставници наше школе и ломљењем славског колача свечано је обележена школска слава Свети Сава. Фотографије са школске славе.

Презентација, предавање о Јад Вашему и Израелу за наставнике школе, помоћно особље, представнике Савета родитеља и чланове Ђачког парламента.

Наставница Зорица Шћепановић је 25. 1. 2018. презентовала свој извештај са међународног стручног усавршавања у Израелу. Том приликом је присутне упознала са радом Јад Вашема, највећим центром за изучавање Холокауста и образовање наставника из читавог света. Осим о Јад Вашему, присутни су имали прилику да слушају о Јерусалиму, Тел Авиву, Назарету, Капернауму, Галилејском језеру, Табхи, о јеврејској кухињи и о шабату, али и о томе како знања о Холокаусту преносити ученицима.

За све заинтересоване, ова презентација се у штампаном формату може погледати код школског педагога од другог полугодишта. Фотографије са презентације

Кампања #WeRemember

 Ученици ОШ "Петар Николић" су други пут учествовали у светској глобалној кампањи #WeRemember и на тај начин дали свој допринос сећању на жрвте Холокауста. Фотографије ученика из Самаила и Ласца су пројектоване уживо на улазу у логор Аушвиц-Биркенау, са милионима фотографија људи широм планете који су подржали ову акцију.

Фотографија ученика из Самаила - ФОТО ПАЈО. Захваљујемо се фотографу на учешћу у нашој акцији..

Кампања #WeRemember

 Наша школа се по други пут прикључује кампањи #WeRemember, у организацији Светског јеврејског конгреса. Прошле године су ученици из Ласца били међу првима из Србије и из света чије фотографије су пројектоване уживо у концентрационом логору Аушвиц-Биркенау. И ове године наши ученици са својим наставницима желе да пошаљу поруку што већем броју људи, поруку да ће се увек сећати Холокауста, али и говорити о животима Јевреја пре и после Холокауста. Тога дана ћемо се фотографисати држећи у рукама знак #WeRemember. Фотографија ће уз помоћ хаштага #WeRemember бити видљива на Фејсбуку или Твитеру, а између 24. и 27. јануара кампања доживљава врхунац пројекцијом уживо, када ће наша фотографија бити видљива на платну које ће стајати на улазу у Аушвиц-Биркенау, заједно са фотографијама милиона људи широм планете који су подржали ову акцију.

Угледни час - МАТЕМАТИКА

Наставница математике Јелена Марић одржала је у уторак 16.01.2018. године угледни час у одељењу 6/2.

Наставна јединица: Центар описане и центар уписане кружнице - обрада

Часу су присуствовали директор школе, педагог, предметни наставници као и наставници разредне наставе.

Рок концерт у нашој школи

Удружење Рок Планета одржало незабораван концерт за ученике и ученице ОШ "Петар Николић" из Самаила. Ово удружење постоји око три године и окупља младе из разних краљевачких школа. Њихов циљ је промовисање и афирмација рок и урбане музике, а читава идеја има поред културолошких вредности и педагошке вредности. Ученици корисно проводе своје слободно време и упознају се са ученицима и ученицима из других школа.

Вредне руке наших ученика одељења V/1 и наставнице математике !

Угледни час из географије у корелацији са математиком

16.11.2017. године у одељењу V/1 одржан је угледни час из географије, наставна јединица: Географска дужина и географска ширина.

Реализатори часа су наставница географије Јокановић Весна и наставница математике Марић Јелена.

Часу су присуствовали директор, педагог, наставници и учитељи наше школе.

 

Фотографије са угледног часа

Семинар: Оцењивање у функцији ефикасног учења и сазнавања у настави

06.11.2017. године у матичној школи одржан је семинар на ком су присуствовали директор, педагог, наставници и учитељи наше школе. Фотографије можете погледати на следећем линку: Фотографије са семинара

 

 

7. ОКТОБАР - ДАН ШКОЛЕ

Поводом Дана школе одржана је приредба у матичној школи 6.10.2017.године.

У приредби су учествовали ученици наше школе заједно са својим учитељима и наставницима. Богатом и занимљивом програму присуствовали су ученици, родитељи и радници наше школе. Фотографије можете погледати на страни Галерија.

 

 СРЕЋАН ПОЧЕТАК НОВЕ 2017/2018. ШКОЛСКЕ ГОДИНЕ!

 

  

        

 

 

 

 

 

 

 

 

 

  

Дан сећања на жртве Холокауста

Ученици VII и VIII разреда из Ласца са наставницом историје Зорицом Шћепановић су поводом обележавања међународног Дана сећања на жртве Холокауста 27.01. учествовали на светској глобалној акцији Jewish World Congress-a. У овој акцији су преко друштвених мрежа (Facebook, Twiter, Instagram) учествовали на хиљаде људи, тако што су постављали своје фотографије са хаштагом и натписом “WE REMEMBER“ фотографије ће се у оквиру „leave stream-a“ пуштати у логору Аушвиц, што се такође може прочитати на Интернету. Циљ ове акције коју су подржали и многи који су преживели Холокауст је да се пошаље слика свету о једном универзалном подсећању на нешто што се не сме никада поновити.

Сви на грудвање!!!

Санта Мариа дела Салуте

New Post Title

Posted 25.12.16.

У ОШ " Петар Николић" у Самаилима, 23. и 24.12.1016. године, одржан је семинар " Активно-креативно учење".  Семинару су присуствовали  директор, педагог и наставно особље наше школе. Фотографије можете погледати у Галерији.

Read the rest of this entry »

Јуниори ДВД

Posted 7.12.16.

Ученици наше школе учествовавали су на такмичењу Добровољног ватрогасног друштва Краљево, фотографије можете погледати у Галерији

Read the rest of this entry »

Екскурзија

Posted 7.12.16.

Фотографије са екскурзије можете погледати у Галерији

Read the rest of this entry »

Читамо и пишемо са Аном Франк

Posted 7.11.16.

28.10.2016. године ученица наше школе Даница Коматовић је са наставницом историје Зорицом Шћепановић посетила интерактивну изложбу "Читамо и пишемо са Аном Франк". Изложба је путујућег карактера у организацији "Куће Ане Франк" из Амстердама, а домаћин у нашем граду била је Пољопривредно хемијска школа "Др. Ђорђе Радић".Даница у посети изложбеДаница у посети изложбе

Read the rest of this entry »

Дан школе

Posted 12.10.16.

7.10.2016. године ученици и наставници наше школе су приредили приредбу поводом Дана школе. Слике са приредбе можете погледати на страници Галерија.

Read the rest of this entry »

Почетак нове школске 2016/2017.године

Posted 30.08.16.

„ШТА ЗНАШ О САОБРАЋАЈУ“

Posted 7.05.15.

У недељу 26маја2015године одржано је општинско такмичење „Шта знаш о саобраћају“. Такмичење је одржано у Основној школи „ДимитријеТуцовић“ у КраљевуУчествовало је укупно 88.ученика из једанаест Краљевачких школа међу којима је била и наша школа са следећим учесницима.

 

Група Б:

 • Милош Трифуновић
 • Јелена Рашовић
 • Огњен Миросавић
 • Магдалена Марковић

Група Ц:

 • Анђела Коловић
 • Гојко Ракић
 • Наташа Коларевић
 • Жељко Лешевић

                       

На такмичењу ученици су показали солидно знање у познавању правила саобраћаја и заузели су екипно  пето место, док је појединачно Анђела Коловић пласирана на окружно такмичење са укупно освојених 190 бодова од могућих 200.

Честитамо на постигнутом успеху!

   
   

 

Read the rest of this entry »

Математичко такмичење "МИСЛИША 2015"

Posted 16.04.15.

Математичко такмичење "МИСЛИША 2015" одржано је у матичној школи 12.03.2015. године на којем је учествовало укупно 38 ученика. Ученица Коматовић Даница освојила је другу награду.

Read the rest of this entry »

Како унапредити наставу и учење - семинар

Posted 4.12.14.

У матичној школи 1.децембра одржан је семинар - Како унапредити наставу и учење, којем је присуствовало 29 наставника наше школе.

Слике се налазе на страни Галерија

Read the rest of this entry »